top of page
Zoeken

De snuffelbal

Een denk- en snuffelspelletje voor honden is een activiteit waarbij honden puzzels en spelletjes krijgen om hun geestelijke en fysieke vaardigheden te ontwikkelen en te stimuleren.

Er zijn verschillende soorten denk- en snuffelspelen voor honden. In dit artikel krijg je een handleiding voor de snuffelbal. Uiteraard kan je dit ook gebruiken bij andere spelen.


Het is van groot belang om elke nieuwe puzzel, of het nu een snuffelbal is of een ander spel, stap voor stap op te bouwen. Door van makkelijk naar moeilijker te gaan in het tempo van je hond, blijft puzzelen leuk en relaxt.


Je hond zal minder snel gefrustreerd raken en minder snel slopen. Is er toch enige frustratie te zien (bijten, krabben, ...), dan kan je gewoon één of twee stapjes terug doen in de moeilijkheidsgraad.


Stap 1: Laat je hond kennismaken met de snuffelbal.


Stap 2: Stop enkele snoepjes los in een van de compartimentjes. Bied de bal aan met de snoepjes naar je hond gericht en blijf hem vasthouden. Wijs naar de snoepjes en als je hond dat kent, gebruik het 'zoek' commando. Neem de bal weg als de snoepjes op zijn.


Stap 3: Stop nu in twee grenzende compartimenten snoepjes los in de bal. Bied de bal aan en houd hem losjes in je handen vast, hierdoor gaat de bal al meer bewegen.


Stap 4: Stop in twee nieuwe compartimenten snoepjes, maar hou de bal niet meer vast als je hem aanbiedt. Help je hond door de snoepjes aan te wijzen indien nodig. Het kan handig zijn om in deze stap nog te vermijden dat de bal te ver weg rolt.

  • Tip 1: Doe de snuffelbal weg, als je hond klaar is en alle snoepjes op zijn.

  • Tip 2: Maak het moeilijker door de snoepjes wat dieper te steken.

  • Tip 3: Kan gebruikt worden als denkspel, maar ook voor honden die heel erg schrokken. Op deze manier moeten zij moeite doen om hun eten te vinden. Zij eten daardoor rustiger en zullen minder snel last hebben van de hik. Bovendien hebben ze achteraf wél het gevoel voldaan te zijn.

Bouw dit verder op totdat je hond dit zelfstandig kan


Veel plezier,


P.S.: een snuffelbal van fleece kan gewassen worden op 40°c in de wasmachine. Let wel op dat je geen wasmiddel of wasverzachter gebruikt, die kunnen je hond irriteren. Niet in de droogkast!


16 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


SHOP

bottom of page