top of page
Zoeken

Hond gromt naar kind

Als je hond gromt naar je kind, kan dit wel even schrikken zijn. Vaak is je eerste reactie om je hond te straffen.


Waarom gromt de hond naar je kind?


Een hond gromt om duidelijk aan te geven dat hij iets niet fijn vindt. Bijvoorbeeld: een kind trekt aan de staart of slaat meerdere keren op het hoofd.


Grommen is communicatie. Het is een waarschuwing. De hond geeft een duidelijke grens aan. Kinderen zijn onvoorspelbaar voor de hond, waardoor ze wel vaker grommen naar een kind. Een kind huppelt, maakt geluid en zijn vaak veel drukker.


Via subtiele signalen zal de hond aangeven dat hij iets niet leuk vindt. Als hier geen rekening mee wordt gehouden, dan gaat hij grommen.


Kinderen begrijpen deze subtiele signalen nog niet zo goed en gaan dus vaak over de grens van een hond. Als (groot)ouder of eigenaar is het belangrijk om deze signalen te leren herkennen en je hond te helpen in moeilijke situaties.


Als je je hond bestraft bestaat de kans dat hij de volgende keer niet zal durven grommen, maar happen of bijten.


Wat kan je dan wel doen?


Het is beste wat je kan doen als het voorvalt, is de hond uit de situatie halen (op een rustige manier), zodat je onmiddellijk meer veiligheid creëert en eerst zelf tot rust kan komen. Ga dan na waarom je hond gromde. Waren er vooraf al subtiele signalen zoals wegkijken, lippen aflikken, hoofd wegdraaien, bevriezen, …


Hoe voorkom je grommen in de toekomst?


Onderzoek in welke situaties je hond zich niet goed voelt t.o.v. je kind, zodat je direct meer veiligheid creëert en je zulke situaties zoveel mogelijk probeert te voorkomen.


Via de online risicoscan (Risicoanalyse | dantadog) help ik jou om dit duidelijk te krijgen en krijg je enkele tips die je eventueel kan toepassen.


Nog vragen


Neem dan gerust contact op: info@dantadog.com of via CONTACT | dantadog en dan plannen we een telefonisch gesprek.

20 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


SHOP

bottom of page