top of page
Zoeken

De ideale eerste ontmoeting tussen je hond en je babyWaw, jullie verwachten een ‘eerste’ (klein) kind. De voorbereidingen gaan van start: geboortekaartjes maken, babykamer inrichten, …


Veel aanstaande ouders staan niet stil bij de vraag ‘wat gaat er allemaal veranderen voor de hond?’. Je hebt een leuke gezinshond, vaak het 'kind' aan huis.

Je hebt geen plan opgesteld voor de eerste ontmoeting. Je komt thuis met de baby en de hond is heel enthousiast. De kans is groot dat je niet weet wat jullie van elkaar, van je hond of van jezelf mogen verwachten.


Wat kan er mislopen? Vaak hoor je van aanstaande ouders:

'Ik ken mijn hond. Het zal wel loslopen.'


Maar wat als het toch misgaat? ‘Wat als je hond naar de baby gromt?’

Als aanstaande ouder wil je dat het een fijne eerste ontmoeting wordt. Een plan opstellen is daarom heel belangrijk. Net zoals je bevallingsplan.


Hier alvast enkele tips die je kan opnemen in je plan voor je eerste ontmoeting:

  • Bepaal wie de baby vasthoudt: meestal wil je als mama de baby vasthouden, maar ben je er fysiek toe in staat als de hond tegen je aanspringt?

  • Draai je baby om, met de billen naar boven: je hond kan op een veilige manier snuffelen aan de baby zonder zijn snuit in het gezichtje te duwen.

  • Oefen je plan: het kan zijn dat je hond bepaalde dingen nog niet kan. Je hebt dan nog wat tijd tot de bevalling om je hond iets aan te leren. Je zal ook minder stress hebben eens het zover is.

Informatie overload

Familie, vrienden, … iedereen heeft wel advies. Je wordt overspoeld door informatie en je weet niet wat wel of niet juist is. Door twee lijsten te maken, leer je moeiteloos surfen op de informatie-golven zonder dat je overspoeld raakt.

  • In de eerste lijst: de informatie waar je niet achter staat, wat je niet wil weten

  • In de tweede lijst: de informatie waar je graag meer over wil weten of waar je achter staat

Ook fabels gaan de ronde betreffende je baby en je hond. ‘Geef je hond de placenta’. Waarom zou je dat doen? Je hond zal geen verband leggen tussen de placenta en de baby.


Bereid je voor en je zal een bijzonder moment ervaren waar je met plezier aan terugdenkt.


Wil je graag op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje naar info@dantadog.com
138 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


SHOP

bottom of page